Referenser

Våra miljövänliga, flexibla och kostnadseffektiva avloppssystem och vakuumtoaletter har installerats på vitt skilda platser världen över. Du får gärna ta del av vårt bidrag till en grönare, mer hygienisk och kostnadseffektivare värld nedan!

Referenser

Kontakta oss

Är du intresserad av våra produkter? Vill du att vi skickar dig mer information? Kontakta oss med dina frågor, så återkommer vi snart till dig!

Kontakt

Kostnad för vakuumtoalett och vakuumsystem

Vilket pris behöver man betala för att installera en vakuumtoalett, undrar många. Kostnaden för att installera en vakuumtoalett beror mycket på vilka förutsättningar din tomt har, vilken typ av anläggning du väljer och hur stor kapacitet du behöver på den slutna tanken. Men långsiktigt är en vakuumtoalett ett mycket bra och prisvärt alternativ till vattentoalett eller annan typ av fritidstoalett. Investera i ditt fritidshus, din båt eller villan och installera en miljövänlig toalett!

Kostnaden för att installera Jets system

Våra återförsäljare och installatörer kan ge dig ett pris på material och installation av et Jets vakuumsystem anpassat efter dina behov.
Kontakta din närmaste återförsäljare för ett bra erbjudande!

Vissa kostnader kan vara ROT-avdragsberättigat.

Driftkostnad efter installation

När systemet är installerat så är driftkostnaden väldigt låg. Vi rekommenderar att man behandlar systemet med Descale, kostnaden för detta är ca 100 kr/år. Sedan tillkommer naturligtvis kostnaden för att tömma tanken. En vanlig taxa är 1000 kr/tömning för en 3000L tank, men priserna varierar mellan kommuner, kontrollera därför detta med din kommun. Elförbrukningen för ett VOD system är ca 2kWh/pers och år (vid permanentboende).

Livslängden på pumpen är ca 400.000 spolningar, men vi rekommenderar att du servar den vart 7:e år för att säkerställa kvaliteten på packningar och axeltätningar.

Kostnaden för ett toalettbesök på en vakuumtoalett kommer med andra ord att understiga 1kr. Jämför gärna detta med alternativa lösningar.

Lågt pris, många fördelar

Varför ska du välja en vakuumtoalett? Det finns många anledningar utöver den låga kostnaden, här kommer de främsta:

  • Minskar vattenförbrukningen med 90 %, jämfört med en vanlig WC
  • Kräver varken el eller vatten
  • Ingen risk att rör fryser
  • Luktfri
  • Få eller inga tömningar

En WC kräver ett enskilt avlopp som måste tömmas oftare, en mulltoa kan lukta och en sedvanlig förbränningstoalett (eltoalett) kan inte installeras där el saknas och kostar mer i drift.

Läs mer om hur våra toaletter fungerar