Om oss

Konferens i Norge

På bilden är personal från Jets Sverige AB tillsammans med flera andra distributörer och återförsäljare  från hela Skandinavien samlade till konferens och teknisk utbildning vid Jets™ huvudkontor i Norge.

Svensk distributör av Jets™ vakuumtoaletter

Jets Sverige AB ägs av norska bolaget Jets™. Jets har huvudkontor i Hareid kommun strax utanför Ålesund i Norge. Jets™ är världens ledande tillverkare av vakuumtoaletter och har även avdelningar i bland annat Tyskland, Lettland och Kina. Jets™ produkter har under de senaste åren distribuerats på den svenska marknaden av CombuTech AB, som nu i 2014 har blivit et dotterbolag av Jets™ och ändrat namn til Jets Sverige AB.

Vår bakgrund

CombuTech, som grundades 2004, utvecklade och tillverkade den unika tekniken bakom förbränningsanläggningen CTS 4000. Grundidén byggde på att utnyttja elektroniskt styrd förbränning som på ett smidigt sätt kunde lösa behovet av toaletter på platser där vatten och avlopp är svårt eller dyrt att ansluta.

Från 2014 heter vi Jets Sverige AB och är ett dotterbolag av Jets™ i Norge.

Tillsammans med norska Jets™ erbjuder vi en komplett systemlösning för villor och fritidshus utanför kommunalt VA. Vi erbjuder även Jets™ vakuumsystem till stormarknader och större kommersiella byggnationer. Systemen är både patenterade och CE-märkta.

Vårt bolag har sedan starten samarbetat med bl.a. Kungliga Tekniska Högskolan, KTH, i Stockholm och har mottagit pris för den nyskapande tekniken från Vinnova (Verket för innovationssystem).

Jets Sverige AB är medlem i Sweden GBC


SGBC logoCombutech AB/Jets Sverige AB är sedan augusti 2013 medlem i Sweden Green Building Council (SGBC), och därigenom även i World Green Building Council. SGBC är en ideell förening som ägs av medlemmarna, öppen för alla företag och organisationer inom den svenska bygg- och fastighetssektorn. Föreningen verkar för grönt byggande samt för att utveckla och påverka miljö- och hållbarhetsarbetet i branschen.