Referenser

Våra miljövänliga, flexibla och kostnadseffektiva avloppssystem och vakuumtoaletter har installerats på vitt skilda platser världen över. Du får gärna ta del av vårt bidrag till en grönare, mer hygienisk och kostnadseffektivare värld nedan!

Referenser

Kontakta oss

Är du intresserad av våra produkter? Vill du att vi skickar dig mer information? Kontakta oss med dina frågor, så återkommer vi snart till dig!

Kontakt

Transportera bort kondensvatten med Jets™ vakuumsystem

Transport av kondensvatten från kyldiskar och frysdiskar är ofta en tidskrävande, omständlig och dyr process för många butiker. Med Jets™ vakuumsystem är det möjligt att på ett enkelt och effektivt sätt transportera bort kondensvattnet – utan behov av avlopp i närheten av diskarna. Detta sker genom att man med vakuum för bort kondensvattnet via rör i taket. När man önskar att placera om sina kyl- och frysdiskar är rören mycket enkla att dra om.

I Sverige har bl.a. City Gross, Coop, Hemköp, ICA och Willys gjort installationer med Jets™ vakuumsystem för hantering av kondensvatten.

Fördelar med Jets™ vakuumsystem för butiker:

 • Enkel och snabb installation
 • Kostnadseffektivt
 • Driftsäkert
 • Flexibelt
 • Väl beprövat

Så här fungerar hanteringen av kondensvattnet

Med vårt vakuumsystem blir transporten av kondensvatten från era kyl- och frysdiskar en enkel historia. Kondensvattnet samlas i en tank under diskarna och lyfts sedan upp till taket med hjälp av vakuum och leds bort genom tunna rör i innertaket. När det är dags att bygga om i butiken går det snabbt och enkelt att flytta om dessa rör. Detta innebär att ni kan placera era kyl- och frysdiskar var ni vill – helt oberoende av avlopp. Att använda vårt vakuumsystem är därmed både flexibelt och kostnadseffektivt.

Se vår film som visar hur vakuumsystemet fungerar:

[jwplatform euC0qd5d-Ts3Z7GxJ]

Få komponenter för att avleda kondensvattnet från era kyl- och frysdiskar

För att avleda kondensvattnet från era frysdiskar och kyldiskar med Jets™ vakuumsystem krävs endast några få komponenter:

 • Vacuumarator™ pump
  Denna pump skapar vakuum i rörsystemet och kan hantera upp till 15 kyl- och/eller frysdiskar per pump.
 • Interceptortank
  Tankar som rymmer 5 liter och placeras under kyl- och/eller frysdiskarna för att samla upp kondensvattnet. Tankarna har nivåsensorer som automatiskt aktiverar tömning.
 • Vakuumventil
  En ventil som monteras i taket ovanför diskarna och styrs av sensorerna i inceptortankarna. När vakuumventilen aktiveras öppnas den i några sekunder för att tömma interceptortanken på kondensvatten. Luft och vatten sugs då in i rörsystemet.
 • Vakuumrör
  Transporten av kondensvattnet sker genom vakuumrören och går snabbt och effektivt.

Här hittar du vårt kompletta vakuumsystem för stormarknader.

Många lyckade installationer av Jets™ vakuumsystem

Jets™ har över 25 års lång erfarenhet av att arbeta med lösningar för butiker och att hantera de problem som de står inför. Att bygga om eller ändra planritningarna är vanligt i branschen och med flexibiliteten i Jets™ vakuumsystem kan man enkelt flytta kyldiskar och frysdiskar utan att dra på sig en dyr och tidskrävande process.

Vi har levererat över 20.000 vakuumanläggningar till butiker och stormarknader runt om hela världen. Några exempel:

 • Wal-Mart
  Wal-Mart har installerat vårt system för kondensvattenhantering i drygt 300 av sina butiker i USA och Kanada.
 • Kesko Food
  Kesko Food, Finlands största aktör inom detaljhandel, har gjort 50 installationer av Jets™ vakuumsystem i sina butiker de senaste två åren. De har också valt att standardisera kondensvattenhanteringen i alla butiker av typen K-citymarket och K-supermarket med vakuumsystem från Jets™.
 • ASKO
  ”Jets™ ger oss flexibiliteten vi behöver för att göra om inredningen när vi vill – praktiskt taget kostnadsfritt” – Svein Arild Endal, projektledare på Asko.
 • SPAR
  Butiken Spar i Ålesund ligger på tredje våningen i ett köpcentrum och på grund av armering i golvet och butiken under kunde man inte lägga nya rör på ett traditionellt sätt. Butiken valde då Jets™ vakuumsystem för att transportera bort kondensvattnet i undertaket.
 • Samt Citygross, Willys, Coop, Hemköp och ICA m.fl.

Kontakta oss för installation av vakuumsystem i er butik

Kontakta Jets™ och installera ett driftsäkert och prisvärt kondenssystem i er butik. Du når oss på 08-756 94 09, 031 52 40 10 eller info@jets.se.

Du kan också kontakta oss direkt från vårt kontaktformulär.